Herinneringssieraad

Over mijMag ik me even voorstellen! Ik ben Gerard van Gurp en de bedenker van een bijzondere sieraad. Wat maakt dit sieraad dan zo bijzonder ? Ik richt mij volledig op het insluiten van as, zand of vergruizelde steen, alle zuivere mineralen.
Het gaat hierbij steeds om de symboliek van het vastleggen van goede herinneringen. Niet voor niets staat er “Relive your memories“ op het glanzende sieradendoosje dat je met het sieraad ontvangt.

Het as-sieraad

Gerard van Gurp 
Herinneringssieraad

De as sluit ik als een steentje in glasheldere kunsthars. De as draag je dus zichtbaar bij je in het sieraad. Dit is een belangrijk verschil met andere as-sieraden, die uit gesloten kokertjes of medaillons bestaan. Door het toegepaste proces wordt de kleur van de as helderder en intenser van kleur. Ik ben me ervan bewust dat een as-sieraad een zeer emotioneel voorwerp is.
Je draagt daarmee immers iets van een geliefde overledene dicht bij je, wat vaak als een goed gevoel wordt ervaren. Wat mij betreft: ik vind het een eer om een as-sieraad voor iemand te mogen maken.

Het zandsieraad

Het is een zeer oud menselijk gebruik om iets tastbaars mee te nemen van een dierbare plek. Waarschijnlijk ken je wel iemand die een beetje zand of misschien een steentje meenam van een plaats met symbolische waarde. Van oudsher namen militairen en zeelieden al een beetje zand van thuis mee naar hun verre -en soms gevaarlijke- bestemmingen. Ook zie je vaak dat mensen een beetje zand meenemen van een strandvakantie of van een andere plaats die een goed gevoel bij hen heeft gegeven.
Dit heeft mij geïnspireerd om dit voor iedereen op hoger plan te tillen op een esthetisch aantrekkelijke manier. Ook als je een voor jou speciaal steentje of schelpje hebt en je vergruizelt dit, dan kan ik dit ook voor je insluiten in glasheldere hars binnen een zilveren sieraad!
Sieraden waarbij zand wordt getransformeerd naar een steentje zijn verder nergens ter wereld te koop. Je kunt dus echt iets origineels dragen!
Het gaat hier uiteindelijk om goede herinneringen die verbonden zijn met een plaats, dichtbij of veraf. Een plaats waar je gelukkig was of misschien nog steeds bent. Een beetje zand van die plaats kun je bij je dragen in je sieraad. Het zand wordt mooier en helderder van kleur door het proces van insluiten. Ik hoor regelmatig terug van klanten dat ze hun sieraad vaak dragen en dit zeker nooit meer weg willen doen!
Heb je ook een plaats die jou dierbaar is? Stuur een beetje zand daarvan naar me op!
Ik wil graag een persoonlijk sieraad voor je maken!

Laat het me weten als je het goede gevoel wilt krijgen dat het dragen van dit sieraad je gaat geven.